Kosten

Hierbij ziet U een overzicht van de kosten die U dient te maken tijdens het eerste jaar van de opleiding. Het zijn geraamde kosten en zij kunnen variëren al naar gelang uw voorkeur. Het kan goedkoper maar zeker ook duurder.

Kosten 1e jaar:

De kosten t/m 31 december 2016 ten behoeve van lidmaatschappen, duikopleiding 1* en huur materieel bedragen € 300. Dit bedrag kan worden voldaan in 2 termijnen (bij aanvang van de opleiding en per 1/1-2016) en is bedoeld voor het volgende:

  • Eénmalige inschrijving Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB);
  • Eénmalige inschrijving OSVV Aquaböck;
  • Contributie OSVV Aquaböck (t/m 31 december 2016);
  • Bonds contributie NOB (t/m 31 december 2016);
  • Cursusboek opleiding 1*;
  • Huur duikfles, stabilizing jacket en ademautomaat (t/m 31 december 2016).

Bij de start van de opleiding dienen de basismaterialen ten behoeve van de binnenwateropleiding aangeschaft te worden. De kosten voor de aanschaf van de binnenwatervinnen, duikbril, loodgordel, lood en snorkel bedragen vanaf € 125.

En omstreeks maart 2017 zal de cursist de beschikking dienen te hebben over de benodigde buitenwatermaterialen: buitenwatervinnen, duikschoenen, extra lood(riem), duikpak, handschoenen en duikmes. Deze materialen zijn te huur bij verschillende duikzaken in de omgeving. De kosten voor aanschaf van deze buitenwatermaterialen bedragen vanaf € 500. In combinatie met de door de vereniging ter beschikking gestelde materialen beschikt u dan over een complete duikuitrusting waarmee u overal kunt duiken.

Kosten vanaf 1e jaar:
Na het behalen van het 1*-brevet dient u vanaf 1 mei 2016 maandelijks € 16,50 contributie over te maken op het rekeningnummer van de vereniging.
Afhankelijk van de gewenste (vervolg)opleidingen zullen deze kosten ook nog hieraan toegevoegd worden.
Tevens dient u het jacket, de duikfles en ademautomaat in te leveren.

Als u na het 1e jaar uw eigen complete uitrusting wilt hebben dan dient u een duikfles (vanaf € 200), ademautomaat + console (vanaf € 300) en stabilizingjacket (vanaf € 250) aan te schaffen maar ook deze spullen zijn te huur bij gerenommeerde duikzaken en deze spullen staan vaak te koop op bijv. Marktplaats.